OM SLAGTERUDDANNELSERNE 2017-05-26T09:19:37+00:00

Detailslagteruddannelsen

Detailslagteruddannelsen indeholder 4 specialer – slagtning, delikatesse, butik og fisk og vildt.

Uddannelsen tager 3,5 år og 3 år hvis grundforløbet er gennemført i virksomheden inden uddannelsesstart.

Uddannelsen udbydes på de teksniske skoler i Roskilde, Vejle, Århus, Holstebro og Aalborg.

Detailslagter med butikspeciale

Butiksslagteren forarbejder det slagtede dyr, dels ved grovopskæring, men også ved udskæring af bøffer, stege mv.

Butiksslagteren lærer også om indkøb, salg og regnskab, og får de grundlæggende redskaber til at drive en slagterforretning.

Detailslagter med delikatessespeciale (delikatesseslagter)

Delikatesseslagteren tilbereder kød og andre ingredienser, så de er lige til at komme på brødet eller i munden. Delikatesseslagteren fremstiller koge- og stegeretter samt pålægssalater og andre former for salater til salg i butikken.

Et vigtigt aspekt for delikatessesalgteren er tilberedning af smørrebrød og platter eller hele buffetanretninger. Her lægges der ikke kun vægt på, at smagen og kvaliteten er i orden, maden skal også præsenteres på en indbydende og appetitvækkende måde.

Detailslagter med speciale i fisk og vildt

Detailslager med speciale i fisk og vildt er et forholdsvist nyt speciale, hvor man beskæftiger sig med indkøb, flåning, udskæring og tilberedning af fisk og specialiteter. Desuden indgår pyntning og salg af fisk i uddannelsen.

Detailslagter med speciale i slagtning

Slagteren har mangeartede arbejdsopgaver og typisk i egen virksomhed med tilhørende slagtehus og forretning. De levende dyr leveres fra landmanden til slagtning. Dyrene slagtes, udskæres og forarbejdes til pålæg og færdigvarer, som leveres tilbage til landmanden eller sælges i forretningen. Mange slagtervirksomheder er relativt små, og der lægges i uddannelsen vægt på at få alle de aspekter der er forbundet med at drive fx slagterbutik med, herunder overholdelse af love, regler, økonomisk indsigt, mm.