Generalforsamling marts 2018 (Referat) 2018-04-01T15:34:28+00:00

Københavns Slagtermester Forening
Referat af Generalforsamling.
Tid: Onsdag d. 14. marts 2018
Sted: Weber Grill Academy

Formand Christian Maltesen indledte med at byde velkommen til alle fremmødte medlemmer

1) Valg af dirigent
Til dirigent valgtes Landsformand Leif Laustsen. Dirigenten konstaterede, at generalforsamlingen var lovligt indvarslet og beslutningsdygtig.

2) Bestyrelsens beretning
Først en stor velkomst til alle, særlig velkomst til Landsformanden Leif Laustsen, som i dagens an-ledning fungerede som dirigent.
Vi mindes en af vore kære kolleger som var meget værdsat, Jens Slagter, Kultorvet, en bannerfører inden for faget, og en mand der aldrig var bange for at sige sin mening.

CM oplyser, at vi i 2017 har tilbudt hhv. regnskabskursus samt 1. hjælp – begge desværre aflyst på grund af manglende tilmeldinger. Vi har tidligere holdt regnskabskurset, og synes det var meget brugbart. Vi kan derfor kun opfordre til, at man melder sig til dette. Vi forsøger med et nyt kursus d. 15. april, og foreningen tilbyder at dem, der melder sig til i aften, kan deltage gratis. Herudover er også et kursus i Sous vide i støbe-skeen – det bliver d. 7. juni.

CM oplyser, at vi i bestyrelsen har talt om evt. at inddrage Sjællandsforeningen og invitere dem med til de kurser, vi holder. Det er der positiv stemning for. CM opfordrer også medlemmerne til at komme med input på, hvad man evt. kunne tænke sig af kurser.

Herudover fortæller CM om de ændringer, der er kommet i forbindelse med slagteruddannelsen. Bestyrelsen har nedsat et udvalg (Flemming Bisp og Søren Friis) og vi vil undersøge, om man kan gøre noget med tillæg til uddannelsen, evt. lave et diplom. Mere info om dette under punktet evt.

Peter Lund efterspørger om man kunne lave nogle studieture. Fortæller blandt andet om et tidligere besøg i Italien hos Vilani, som han synes var rigtig spændende. Leif Laustsen spørger, om man i endnu højere grad kunne gøre noget mere samlet med de andre lokalforeninger. Alex Jessen oplyser, at man tidligere har haft kurser i Roskilde i samarbejde med sjællandskredsen, så det var lettere tilgængeligt for alle.

Formandens beretning blev godkendt med akklamation.

3) Regnskab
Revisor Michael Ryding, gennemgik foreningens regnskab, for foreningsåret 2017. Regnskabet blev godkendt uden bemærkninger.

4) Forslag fra medlemmerne
Der var ingen indkomne forslag.

5) Forslag fra bestyrelsen
Bestyrelsen foreslog uændret kontingent. Indmeldelsesgebyr ligeledes uændret, kr. 0,-
Forslaget blev vedtaget.

6) Valg af bestyrelsesmedlemmer
Til bestyrelsen genvalgtes Christian Maltesen og Jesper Christiansen.
Bestyrelsen består herefter af Christian Maltesen, Søren Friis, Jørn Lindhardt, Jesper Christiansen og Morten Duelund.

7) Valg af suppleant til bestyrelsen
Som suppleant genvalgtes Flemming Bisp Høeg.

8) Valg af revisor og revisorsuppleant
Som revisorer genvalgtes Jan Wybrandt og Mogens Bøttner.

9) Valg af ekstern revisor
Som revisor genvalgtes Michael Ryding.

10) Eventuelt
Søren Friis fortæller lidt om de idéer der er drøftet vedr. et tillæg til slagteruddannelsen. Der er holdt møde med Henry Purkær fra Food College i Ålborg. Da han ved rigtig meget om vores nuværende slagteruddannelse.
De ting vi kunne tænke os at et tillæg til uddannelsen, skulle indeholde kunne for eksempel være områder som pølsemageri, opskæring, regnskab, markedsføring, udveksling samt undervisning i hvordan man driver en slagterforretning. Dette med tanke på at der skal være en ny generation der kan overtage de nuværende butikker. Hvis vi lykkes med projektet er det muligt at søge midler hos blandt andet Høker foreningen.

Susanne Friis informerer om en tur som lokalforeningen Midt Vest er i gang med at arrangere. Der er åbent for tilmelding også for andre kredse i landet. Der uddeles flyer, og man kan selv kontakte DSM, hvis man er interesseret.

Leif Laustsen kommenterer på tiltag vedr. uddannelsen, synes det er fint.
Der er desværre stort frafald på vores fag. LL. Fortæller derudover om de udfordringer der er, da DSM kun har 2 stemmer i uddannelses udvalget.

I nov. 2017, har LL holdt møde med Pia Antonsen, NNF. Der har de sidste par år været fokus på at få rettet op på økonomien, og det er ved at være på plads. Herefter kommer der fokus på at gøre uddannelsen bedre. LL har ofte givet udtryk for både sin, men også slagtermestrenes utilfredshed.
LL har møde med Industrien i morgen, og vil stille krav om at vi får vores eget sekretariat, så der kan komme kvalitet tilbage i uddannelsen og der skal ansættes en medarbejder der som kun varetager vores interesser.

LL siger endvidere at han synes han savner Kbh. medlemmerne til Landsmøderne! Savner at der kommer lidt mere input fra de aktive slagtere, også selv om landsmødet afholdes i provinsen. Smagen af Danmark er netop kommet med i Fødevare Danmark. De har 500 medlemmer, og forhandlinger
er netop faldet på plads, så de også har plads i FVDK.

250 butikker tilbage, 45 MMM, 125 Mesterslagter. 10 butikker lukker hvert år!

LL takker for god ro og orden
CM slutter af med at give vingaver til hhv. folkevalgte revisorer og Leif L.