Generalforsamling marts 2017 (Referat) 2018-04-01T16:40:07+00:00

Københavns Slagtermester Forening
Referat af Generalforsamling.
Tid: Onsdag d. 8. marts 2017
Sted: Brdr. Price, Rosenborggade

Formand Christian Maltesen indledte med at byde velkommen til alle fremmødte medlemmer

1) Valg af dirigent
Til dirigent valgtes Landsformand Leif Laustsen. Dirigenten konstaterede, at generalforsamlingen var lovligt indvarslet og beslutningsdygtig.

2) Bestyrelsens beretning
Først en stor velkomst til alle, særlig velkomst til Landsformanden Leif Laustsen, som i dagens anledning fungerede som dirigent.

Vi mindes 2 kære slagtermestre som var meget værdsatte, Leif Broe, en bannerfører inden for faget, og Erik M, begge højt skattede slagter kollegaer som brugte meget tid på faget,

Sidste års kurser, 1. hjælp, som vi afholder gratis for alle medlemmer. Det var en fin succes. Alle bør være med. Kurser er rettet ind på vores behov. Vi er i Dialog med Kirsten Skårup, som opfølgning på det vegetar kursus vi lavede sidste år på HR (Grønt tilbehør, mad til vegetarer). Vi kunne godt tænke os at lave en opfølgning på sidste års kursus.

CM oplyser at i 2016 er 16 butikker lukket, 5 nye åbnet. Desværre en udvikling der fortsætter, der bliver færre slagterbutikker!. Vedr. uddannelse. Der er kommet et boost af ansøgere, 450 i 2016 / 507 i 2017, heraf 52 COOP, som kører særskilt. Desværre er der alt for få der gennemfører, så man har indset at konceptet skal ændres.

Der har været afholdt skuemester træf i Holstebro. Der er på landsplan ca. 55-60 skuemestre i DK, 17 mødte op til træf, de øvrige skuemestre har herved ikke set den nye svende Prøve. Desværre lader det til at hver skole selv tolker på den nye svendeprøve, og CM forudser at der vil give udfordringer. CM Savner ensretning, og dette gerne hurtigt!

CM fortæller endvidere at efter de nye regler går meget af kreativiteten tabt. Der er ikke plads til nytænkning, da det vægtes højere at udskæringer er korrekte. CM synes at hele idéen med ”Gourmetslagter” går tabt. Mener at skolerne mangler information om, hvordan de skal forholde sig og forudser at de kommende svendeprøver bliver for dårlig standard.

Der er spørgsmål fra forsamlingen om lærerne ikke er dygtige nok?
CM oplyser at lærere er dygtige nok, men det er oplysning der er mangelfuld, + sammensætning af den nye svendeprøve. Der er også bekymring fra slagterne at supermarkederne får lov at præge uddannelsen for meget, det er derfor vigtigt vi får lavet vores egne specifikationer uddannelsen.
Så vi fortsat kan differentiere os. Der spørges ind til hvorfor en fagforenings mand skal deltage ved svendeprøver. LL svarer, at det faglige udvalg kæmper en brav kamp på området, men at der er langsommeligt foretagende!

Formandens beretning blev godkendt med akklamation.

3) Regnskab
Næstformand, Søren Friis gennemgik foreningens regnskab, for forenings året 2017 Regnskabet blev godkendt uden bemærkninger.

4) Forslag fra medlemmerne
Der var ingen indkomne forslag.

5) Forslag fra bestyrelsen
Bestyrelsen foreslog uændret kontingent. Indmeldelsesgebyr ligeledes uændret, kr. 0,- Forslaget blev vedtaget.

6) Valg af bestyrelsesmedlemmer
Til bestyrelsen genvalgtes SF, JL og MD. Bestyrelsen består herefter af Christian Maltesen, Søren Friis, Jørn Lindhardt, Jesper Christiansen og Morten Duelund.

7) Valg af suppleant til bestyrelsen
Som suppleant valgtes Flemming Bisp Høeg.

8) Valg af revisor og revisorsuppleant
Som revisorer valgtes Jan Wybrandt og Mogens Bøttner Som revisor suppleant valgtes Bent Haahr.

9) Valg af ekstern revisor
Som revisor valgtes Michael Ryding

10) Eventuelt CM er glad for at se nye ansigter i forsamlingen
LL. informerer om køb af et nyt hus ved siden af DSM bygning, da der gennem de sidste år har været pladsmangel. DSM er nu ved at flytte b.la. Markedsførings afd. + fotostudie over i den nyerhvervede bygning. Det er også planen at bygge en butik i fotostudiet.
Flere har meldt sig Mesterslagter +, det kører fint, og der er mange positive meldinger fra dem der har tegnet dette medlemskab. OK forhandlinger starter lige om lidt, et af målene for i år er at komme på niveau med DS, ved nyansættelser. Der er nedsat en gruppe som sammen med NNF skal komme til enighed, om hvad der skal til. Udfordringer er blandt andet, at vores start lønniveau er højere end i DS, så hver gang der er OK stigninger, så rammes vi hårdere end fx supermarkedet. Der ønskes også job løn. Det findes hos dansk erhverv og i COOP, men ikke hos os! OK forhandlinger starter på mandag.

Der er fuld gang i fødevare Danmark, hvor blandt andet fisk og ost har været indbudt. Alle kom med gode input til, hvordan man kan tiltrække nye medlemmer. Det er vigtigt vi vokser så vi har bedre mulighed for at lægge pres på lovgivning med mere. DSM arbejder også med listeria problematikker, som man er bange for tager overhånd, og kommer til at give detailslagterne problemer. Der er spørgsmål fra forsamlingen om hvordan vi håndterer kommende listeria problematik, da vi kan regne med at forårets kontrolbesøg vil omhandle dette. Der stilles spørgsmål om MRSA, og DSM rolle i dette. Det er landmændenes ansvar. Men DSM er meget obs på hvad der sker. Spørgsmål om DSM i højere grad kan inddrage studievejledere, LL oplyser at der arbejdes på dette. Der vil være tiltag i september LL takker for god ro og orden.

CM slutter af med at give vingaver til hhv. revisorer og BF.