Vedtægter for Københavns Slagtermesterforening 2016-12-08T14:51:39+00:00

Vedtægter for Københavns Slagtermesterforening

Vedtaget på generalforsamlingen d. 1. marts 1994

§ 1
Foreningens navn, hjemsted og formål
Foreningens navn: Københavns Slagtermesterforening.
Foreningens hjemsted: København.
Foreningen er medlem af Danske Slagtermestres Landsforening (DSL)

§ 2
Foreningens formål er at arbejde for medlemmernes interesser inden for rammerne af DSL og i overensstemmelse med de for DSL gældende bestemmelser, jfr. § 1 stk. 1, i DSL’s vedtægter.

Foreningens medlemmer
§ 3
Som A-medlem kan optages:
Enhver slagtermester med enten svendebrev i slagterfaget eller afgangsbevis fra 2. del af EFG-uddannelsen, når vedkommendes virksomhed er momsregistreret.
Enhver faglært viktualiehandler, der driver momsregistreret virksomhed. Andre næringsdrivende, som i mindst 1 år har drevet handel med kød fra momsregistreret, godkendt eller autoriseret virksomhed.
Slagtermestre, viktualiehandlere og kødhandlere som forestår driften af en virksomhed som slagter, viktualiehandler eller kødhandler, der ejes af et selskab (A/S, ApS, I/S eller lign.)

Som B-medlem kan optages:
Andre næringsdrivende end de foran nævnte inden for konsumbranchen.
Som passivt medlem kan optages:
Et A-medlem, der opgiver sin virksomhed, forblive i foreningen.
Æresmedlemmer kan udnævnes ved enstemmig beslutning i bestyrelsen.

En person, der levede i ægteskab med et A-medlem, der nu er afgået ved døden, kan, når virksomheden fortsættes, optages i foreningen som A-medlem uden at opfylde kravene, som stilles til et A-medlem. Dette gælder også en person, der har levet i et ægteskabslignende parforhold med et A-medlem, der nu er afgået ved døden.
Såfremt et A-medlems ægteskab opløses ved skilsmisse, kan den fraskilte ægtefælle, som forsætter virksomheden, ligeledes optages som A-medlem uden at opfylde kravvene, som stilles til et A-medlem. – Tilsvarende gælder ved separation.

§ 4
B-medlemmer er ikke valgbare til bestyrelsen og har ikke stemmeret i foreningens anliggender. Ved udlodning af foreningens formue kan de ikke få del i denne, og de er ikke omfattet af de af foreningen indgåede overenskomster i faglige spørgsmål. De nyder iøvrigt almindelige medlemsrettigheder i foreningen.

§ 5
Anmodning om optagelse som medlem kan rettes til foreningen. Bestyrelsen afgør om optagelse kan finde sted. Forandring m.h.t. ejerforhold til virksomheden og af bopæls- og forretningsadresse skal oplyses til foreningen.

§ 6
Et medlem kan udtræde af foreningen med 3 måneders varsel til en 1. juli eller 1. januar. Anmodning herom rettes til foreningen.

§ 7
Et medlem, der er i restance med kontingent for to halvår, betragtes som udmeldt af foreningen, når gentagne anmodninger om betaling ikke er imødekommet.
Et medlem kan ekskluderes ved beslutning af bestryrelsen, såfremt denne skønner han uværdig til at være medlem af foreningen. Et medlem, der ekskluderes, og en ansøger om medlemskab, som nægtes optagelse i foreningen, kan indanke bestyrelsens beslutning for bestyrelsen i DSL. Denne træffer endelig afgørelse i sagen efter at have forhandlet sagen med den, som den vedrører, og foreningens formand.

Kontingent og optagelsesgebyr
§ 8
Foreningens kontingent til DSL fastsættes på DSL’s landsmøde. Medlemmernes kontingent til foreningen samt gebyret, som betales af medlemmerne ved optagelse i foreningen, fastsættes på den ordinære generalforsamling efter forslag fra bestyrelsen.

Generalforsamlingen
§ 9
Generalforsamlingen er foreningens højeste myndighed. Kun den kan vedtage love for foreningen og forandre og ophæve disse. Alle medlemmer kan deltage i generalforsamlingen, do kan kun A-medlemmer deltage i valg og andre afstemninger. Der kan stemmes ved fuldmagt, men hvert fremmødt medlem kan kun afgive én stemme ved fuldmagt.

§ 10
Ordinær generalforsamling afholdes én gang årligt, i marts måned. Den indkaldes af bestyrelsen med mindst 3 ugers varsel. Meddelelse om generalforsamlingens afholdelse tilstilles hvert A-medlem med angivelse af dagsorden og orientering om forslag til generalforsamlingen fra bestyrelsen. Forslag fra medlemmerne skal være bestyrelsen i hænde senest 14 dage inden generalforsamlingen.

§ 11
Dagsorden for den ordinære generalforsamling skal omfatte:
a. Valg af dirigent.
b. Bestyrelsens beretning.
c. Fremlæggelse af årsregnskab.
d. Forslag fra medlemmerne.
e. Forslag fra bestyrelsen, herunder forslag om kontingent og optagelsesgebyr.
f. Valg af bestyrelsesmedlemmer og suppleanter for disse.
g. Valg af revisorer og suppleanter for disse.
h. Eventuelt.

§ 12
Ekstraordinær generalforsamling indkaldes, når bestyrelsen finder det nødvendigt, eller når mindst 25 A-medlemmer skriftligt fremsætter begæring herom. Indkaldelsen sker på samme måde og med samme varsel som til den ordinære generalforsamling, medmindre særlige forhold nødvendiggør en anden fremgangsmåde. Når indkaldelsen sker efter medlemmernes begæring, skal den foretages senest 7 dage efter begæringens modtagelse.

§ 13
Generalforsamlingen – såvel den ordinære som den ekstraordinære – ledes af den af generalforsamlingen valgte dirigent. Dirigenten alene træffer afgørelse om generalforsamlingens lovlighed samt om behandlingen af dagsordenens emner.

§ 14
Valg og vedtagelse på generalforsamlingen sker ved simpel stemmeflerhed blandt de tilstedeværende. Vedtagelse af beslutning om foreningens opløsning og foreningens udmeldelse af DLS kræver dog særlig stemmeflerhed som nævnt i §§ 22 og 23.

§ 15
Der skrives referat af forhandlinger og vedtagelser på generalforsamlingen. Referatet underskrives af dirigenten og de tilstedeværende bestyrelsesmedlemmer.

Bestyrelsen
§ 16
Bestyrelsen består af 5 medlemmer, og mindst 4 skal være selvstændige slagtere eller viktualiehandlere. De vælges på den ordinære generalforsamling for 2 år ad gangen, og afgår med 3 på ulige og 2 på lige år.
Bestyrelsen vælger selv formand, næstformand og kasserer og fordeler forretningerne imellem sig.

§ 17
Bestyrelsen afholder møde, så ofte formanden finder det fornødent, eller når mindst 3 medlemmer fremsætter ønske herom. Til gyldige beslutninger kræves 3 bestyrelsesmedlemmers deltagelse. I tilfælde af stemmelighed er formandens stemme afgørende.

§ 18
Der skrives referat af hvert bestyrelsesmøde. Det ksal underskrives af de i mødet deltagende bestyrelselsesmedlemmer og godkendes ved det følgende bestyrelsesmøde.

§ 19
Bestyrelsen er foreningens organ udadtil og berettiget til af afgive erklæringer på foreningens vegne. Dog skal bestyrelsen. Såfremt der forelægges den en sag, som den må skønne er af særlig vigtighed, eller som en generalforsamling har ønsket forelagt medlemmerne, foretage sådan forelæggelse ved indkaldelse af en ekstraordinær generalforsamling eller ved skriftlig henvendelse ti medlemmerne, alt dog for så vidt tiden tillader det.

Økonomi, regnskab, revision
§ 20
Foreningens likvide midler skal anbringes i pengeinstitutter eller i værdipapirer noteret på foreningens navn.

§ 21
Foreningens regnskab følger kalenderåret. Det revideres af en statsautoriseret eller registreret revisor, samt af to af generalforsamlingens valgte revisorer.

Foreningens udmeldelse af DSL og foreningens opløsning
§ 22
Foreningens udmeldelse af DSL kan ske ved vedtagelse af mindst 2/3 af foreningens A-medlemmer på en ordinær eller ekstraordinær generalforsamling. Der kan i dette tilfælde stemmes ved anbefalet brev til bestyrelsen.

§ 23
Foreningens opløsning kræver vedtagelse på to på hinanden følgende i dette øjemed indkaldte ekstraordinære generalforsamlinger, som skal afholdes med mindste 14 dages mellemrum. Til vedtagelse kræves, at mindst ¾ af de fremmødte stemmeberettigede medlemmer ved den afsluttende generalforsamling stemmer for opløsningen.
Således vedtaget på generalforsamlingen d. 1. marts 1994.

Således vedtaget på generalforsamlingen d. 1. marts 1994.

I bestyrelsen
Kaj Nielsen, formand
Leif Broe, Mogens Bøttner, Alex Jensen, Ole Bagger
Dirigent: Lars Bode